L’empresa mataronina Braingaze desenvolupa videojocs per tractar TDAH

El Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat, més conegut com TDAH, és una síndrome que provoca en els qui ho pateixen un excés d’impulsivitat i falta de concentració i atenció. Precisament per intentar millorar l’atenció de les persones amb TDAH, l’empresa mataronina “Braingaze” posarà al mercat aquest mes de setembre diversos videojocs per ordinador. Un d’ells és “BGaze Bird”, també conegut com “Duck”. El joc és senzill: s’ha de disparar a unes dianes i esquivar uns ocells amb diversos graus de dificultat. La peculiaritat és que el jugador ho haurà de fer amb la mirada, fixant-se en les dianes i desviant la vista quan surti un ocell. Per fer-ho, el videojoc anirà acompanyat d’un dispositiu anomenat “Eye X”, que traslladarà el moviment dels ulls del jugador a la pantalla. El fundador de “Braingaze”, Hans Supèr, explica que aquest videojoc permet entrenar un moviment ocular que les persones amb TDAH tenen alterat.

En les proves que han realitzat del videojoc, van fer que un grup jugués amb la mirada i un altre amb un ratolí. Després de jugar-hi mitja hora tres dies a la setmana durant tres setmanes, les millores d’atenció només es van produir en els qui van jugar-hi amb la vista. Segons el fundador de “Braingaze”, això es produeix perquè la vista està connectada amb les parts del cervell que s’encarreguen de l’atenció o la percepció de l’entorn.

El joc es podrà llogar durant un mínim de dos mesos a partir de mitjans de setembre través del web www.bgaze.com. Properament, també sortiran altres versions del joc, com una de cotxes o una altra de pirates.  

 

Informa: S.Ruiz/ A.Durán