L’economia de la Fundació El Maresme, més fràgil arran de la crisi del coronavirus

La crisi del coronavirus ha impactat en la ja de per si fràgil situació econòmica de la Fundació El Maresme. Tant l'àrea assistencial com el Centre Especial de Treball estan notant econòmicament els efectes de la crisi, si bé és el Centre Especial de Treball el que es troba en una situació més delicada. Des de la Fundació expliquen que en tractar-se d'una empresa de serveis, l'aturada econòmica la van notar des de l'inici. La directora financera de l'entitat, Ariadna Manent, explica que tot i que ja han pogut aixecar l'ERTO i estan començant a recuperar l'activitat, asseguren que encara es troben lluny dels nivells d'abans de la crisi i que ja han perdut algun client important de manera definitiva.

A aquesta situació s'hi ha de sumar endarreriments en els pagaments de les subvencions als centres especials de treball per part de la Generalitat. A hores d'ara, només han cobrat un 70% del corresponent a gener i febrer, quan habitualment a aquestes alçades d'any ja haurien cobrat fins abril. Temen que si el govern català no accelera els pagaments, el coixí econòmic que tenen s'esgoti a finals d'estiu.

Per superar les dificultats econòmiques, principalment del Centre Especial de Treball, des de la Fundació El Maresme estan començant a pensar noves vies de negoci que esperen impulsar aviat.

A la branca assistencial de la Fundació El Maresme la dificultat és causada per la congelació durant deu anys dels preus dels serveis que paga la Generalitat, sumat a un increment de costos els últims anys. En aquest context, s'hi ha afegit la inversió imprevista per adequar les · a les mesures de seguretat contra la Covid-19. Des del sector, s'està estudiant els costos de les inversions que han hagut de fer les entitats per poder demanar ajuda a la Generalitat.

Des de la Fundació El Maresme també demanen que l'administració impulsi una flexibilització del model d'atenció a les persones. La idea és que la rigidesa del model actual derivi en un més transversal i comunitari. Segons Manent, aquest canvi no només és necessari per millorar l'atenció a les persones, sinó també perquè el model actual acabarà sent insostenible.

Informa: S.Ruiz