L’AV de Cerdanyola demana que la Fiscalia investigui la gestió de la residència Gatassa i reclama responsabilitats

L’Associació de Veïns de Cerdanyola ha emès un comunicat adreçat a tots els partits polítics del consistori en què exposa els difícils moments que s’estan vivint a la Residència de la Gatassa, denuncia la falta d’informació per part de la Generalitat, i insta als partits municipals a obtenir informació de la situació que s’hi viu arran del coronavirus. En aquest sentit l’associació veïnal també demana que es convoqui un ple extraordinari per tractar el tema, així com un acord polític perquè l’ajuntament presenti una querella a la fiscalia perquè investigui el cas.

Recordem que aquest centre el gestiona la Generalitat i el cas es va donar a conìxer després que familiars i altres fonts properes alertessin sobre un possible brot de coronavirus arran de l'augment del nombre de defuncions i la nombrosa quantitat d'usuaris que presentaven simptomatologia. Un brot que segons dades actualitzades que aporta l’Associació de Veins hauria deixat ja 21 morts i 59 positius. Reconeixen que s’han pres mesures, com la medicalització del centre, a través de la feina que estan fent el professionals del CAP de camí del mig, o la sectorització dels pacients, tot i que afirmen que aquestes arriben tard.

Les proves de coronavirus que va fer la generalitat la setmana passada van permetre conèixer l'abast de la situació i engegar un pla de sectorització dins el centre per aïllar els usuaris positius.

 

Informa: A.Gual