L’atur d’aquest mes d’agost, 3 punts per sobre respecte el de l’any anterior

La taxa d'atur a Mataró durant aquest agost se situa al 16,10%, superant en més de 3 punts les xifres registrades el mes d'agost de l'any passat, quan la taxa era del 12.82%. Unes dades, que a falta d’un anàlisi en profunditat, podrien estar vinculades a la forta caiguda que ha experimentat aquest estiu el turisme a la comarca. Cal afegir també que en les dades d'atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació que afecten un percentatge important de la població.
Respecte al mes anterior, l'atur també s'ha enfilat lleugerament. Les últimes dades registren 315 persones desocupades més que el mes anterior, deixant a la ciutat un total de 10.153 aturats. Aquest increment també s'ha vist reflectit a la comarca, on la taxa se situa ara mateix en el 14,44%. Aquest mes d’agost, el Maresme supera les 29.600 persones desocupades, 769 més que el juliol.
Una tendència la de Mataró i comarca, que és la mateixa que al conjunt de Catalunya, on la taxa ha crescut un 2,4% respecte el mes passat amb 480.652 persones aturades. Tot i el repunt, les dades ens indiquen que el mes d’agost és un més en que tradicionalment l’atur creix. De fet, així es porta produint des de l’agost de 1998. 

Informa: J.Peñaranda

Tags: