L’Associació Vidre Bufat de Mataró demana un espai permanent

L’Associació Vidre Bufat de Mataró demanen un espai permanent per recopilar i divulgar la història del vidre de la ciutat de Mataró. Marcel Estrems, en nom de l’associació va intervenir a l’Audiència Prèvia al Ple de setembre per posar-ho de manifest i reivindicar la importància que va tenir en el segle XVI i XVIII quan, assegurava ell mateix, que la casa reial espanyola venia a comprar vidre a Mataró. Des de l’associació creuen que el lloc més adient per muntar la seva seu seria el Cafè Nou, a La Riera. Un espai on es podria fer, diuen, demostracions en viu, vendre productes artesans i tenir l’espai expositiu.

Des del consistori es va respondre a Estrems recordant que porten dos mesos tractant aquesta proposta. Asseguren que s’han reunit des de l’àrea de cultura però també des de promoció econòmica per estudiar-ho i diuen que comparteixen l’interès per buscar una seu permanent per posar en valor l’artesania del vidre bufat mataroní. 

L’esperit cooperatiu mataroní va portar a la ciutat el món del vidre i  la cristalleria. La fàbrica es va convertir en un referent en aspectes com l’educació, la cultura, l’àmbit social, sanitari i econòmic, promovent entre altres, actes culturals oberts a la ciutat com cinefòrums o conferències. La figura de Joan Peiró també va ser determinant per aquest sector, segons l’Associació, per construir un model de treball més just en una societat més lliure. 

 

Informa: M.Gómez