L’Associació Veïnal de Rocafonda exigeix acabar amb la inseguretat al barri

Els veïns consideren que una possible solució a alguns problemes de convivència que també pateix el barri, seria l’aplicació d’una llei de barris potent

L’Associació Veïnal de Rocafonda exigeix acabar amb la inseguretat al barri

L’Associació Veïnal de Rocafonda exigeix acabar amb la inseguretat al barri. El nou president de l’entitat veïnal, Rafael Fernández, assegura que mantenen relació directa amb Mossos, Policia Local i la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, per tractar episodis d’inseguretat que són rellevants, però que assegura “no han de definir el barri”.  Situacions que Fernández vincula amb drogues i ocupacions il·legals, qüestions que són puntuals, però que “fan molt de mal al barri”.

L’Associació Veïnal de Rocafonda considera que una possible solució a alguns problemes de convivència que també pateix el barri, seria l’aplicació d’una llei de barris potent. Segons l’estudi població a 1 de gener de 2020 a Rocafonda hi havia més de 2700 menors de 19 anys que no tenen espais per jugar i passar l’estona. El president de l’entitat veïnal explica que només hi ha tres placetes i que per això es concentren a les places del veral, un fet que, assegura, genera problemes amb el veïnat.

Una llei de barris que hauria de servir també per crear espais de lleure i per treballar en l’educació en el lleure d’aquestes noves generacions. En aquest sentit, de moment, des de l’entitat veïnal demanen que es mantinguin els patis oberts, no només en moments puntuals sinó durant les tardes i caps de setmana.

El barri de Rocafonda també necessita millores estructurals, segons el president de l’Associació de Veïns. Arranjaments de façana i a les voreres, millores en les infraestructures del subministrament elèctric o la manca d’ascensors a molts edificis que impedeixen a gent gran sortir de casa, serien algunes de les prioritats a resoldre. L’entitat veïnal assenyala les ocupacions il·legals, però també la problemàtica de l’accés a l’habitatge, així com els robatoris i estrebades de persones d’altres municipis, com algunes de les preocupacions que també hi ha en el dia a dia del barri.