L’Associació de Pessebristes reinventa la seva exposició i concurs anuals

Diversos establiments comercials i de restauració de tota la ciutat acullen els pessebres de l’Associació en els seus aparadors

L’Associació de Pessebristes reinventa la seva exposició i concurs anuals

Són moltes les activitats que aquest 2020 no s’hauran pogut dur a terme amb normalitat. Un exemple són les que organitza anualment l’Associació de Pessebristes de Mataró. Tot i que la tradició marca que pels volts de Nadal l’Associació inaugura la seva exposició de pessebres la qual han estat preparant durant l’any, la pandèmia ha obligat a canviar-li el format. Per no prendre riscos innecessaris, fa setmanes es va decidir no celebrar l’exposició al local dels Pessebristes com s’havia fet sempre. Malgrat això, amb la col·laboració de la regidoria de cultura de Mataró, es va  trobar una solució: exhibir els pessebres i diorames a més de 60 aparadors d’establiments comercials, restaurants i botigues d’alimentació distribuïts per tota la ciutat. Una iniciativa que Josep Codina, president de l’Associació de Pessebristes de Mataró, ha valorat molt positivament ja que considera que descentralitzant l’exposició s’ha aconseguir arribar a més barris de la ciutat.

D’altra banda, pel que fa al tradicional concurs de pessebres també l’han hagut de repensar. Per fomentar que les famílies continuessin fent-los en un any tant convuls com aquest, des de l’Associació han promogut un procés participatiu en el qual aquells qui ho vulguin poden enviar una fotografia on s’hi observi el seu pessebre i la persona que l’ha creat. De cara al gener, tots aquells que hagin enviat la seva imatge, rebran un obsequi com a record.

Des de l’Associació de Pessebristes de Mataró aquest any també han difós per Internet tallers online per crear elements decoratius pels pessebres.

Informa: L.Sanmiquel