L’Associació Agrària de les Cinc Sènies reivindica la importància dels pagesos de la ciutat

Aquest dimarts, l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix, que comprèn tot el terreny agrícola de Mataró, ha presentat els seus objectius en un acte que ha dut per títol “Reptes per a una ciutat oberta al seu entorn”. Amb aquesta mirada, l’Associació ha renascut: pren el relleu de l’antiga Associació Agrària, que tenia el seu nucli a Sant Simó i que era de caire més aviat cultural. El nou agrupament, explica Jaume Pera, el seu president, demana que l’àmbit agrari de Mataró sigui valorat i que la ciutadania respecti i conegui els terrenys.
 
La secretària de l’Associació, Laia de Balanzó, ha explicat les bases per a un futur més sostenible, igualitari i inclusiu. Es tracta d’un projecte de ciutat que vol millorar l’espai agrari, reforçar-lo, posar-lo en valor i preservar-lo. Això sí, des de l’Associació asseguren que dotar de recursos l’espai agrari de Mataró és igual a finançament. Per això consideren essencial posar-se a treballar conjuntament amb l’Ajuntament.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, David Bote, i el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales. Per aconseguir els objectius que es marquen, els pagesos celebren campanyes com la del ‘Collits a casa’, que pretén posar en valor la feina que fan els pagesos i potenciar el consum dels productes de proximitat.

Informa: L.Barroso / J.Monfort