L’Ajuntament vol seguir preservant el litoral i les platges del Maresme

Les forces polítiques demanen que s’actuï d’acord amb els criteris aprovats recentment al Senat a través d’estudis científics i considerant els efectes del canvi climàtic

L’Ajuntament es torna a posicionar per preservar el litoral i les platges del Maresme. Ho ha fet en una Declaració Institucional aprovada en Junta de Portaveus per unanimitat. El text, presentat per Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres, recull la situació dels municipis costaners de la comarca que veuen com els efectes del canvi climàtic cada vegada els genera més impacte i la gestió litoral, segons el redactat, “no ha estat planificada en termes sostenibles”. Aprofitant que recentment el Senat ha aprovat un document per impulsar diferents accions a aquesta qüestió, la formació d’ERC a Mataró, ha posat sobre la taula la importància d’aplicar aquestes mesures preses a Madrid. Entre elles es demana replantejar el projecte impulsat l’any 2014 per trobar solucions que respectin els ecosistemes marins i el flux de sediments, així com l’elaboració d’un informe científic que promogui plans de gestió dels sediments per garantir la sostenibilitat dels deltes i les platges de tota la costa.

La iniciativa s’ha vist amb molt bons ulls pel govern i per la resta de forces de l’oposició que han defensat la preservació d’aquesta zona tant castiga pels últims fenòmens naturals però també per la construcció de ports i dics al llarg de tota la costa del Maresme.

Amb aquest acord es preveu que el govern espanyol, a través dels Ministeris de Transició Ecològica i de Transports, treballi conjuntament amb el de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal i totes les alcaldies afectades a través d’una Mesa de Coordinació.

Informa: M.Gómez