×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L’Ajuntament vol garantir recursos en aquest inici de curs a les famílies més vulnerables

“Cal destinar recursos extraordinaris” per fer front a la “situació d’emergència educativa que vivim”. Així de contundent és l’Ajuntament de Mataró que ha defensat per unanimitat el retorn a les aules i l’inici del curs escolar amb la màxima seguretat possible però també en igualtat d’oportunitats per les famílies més vulnerables de la ciutat. Des del govern local han celebrat que la Declaració Institucional presentada a la Junta de Portaveus hagi rebut el suport de totes les formacions polítiques del consistori.

De fet,  traslladen a la Generalitat i al Departament d’Educació en concret, diferents consignes i peticions. Des de consensuar un pla de retorn a les aules amb tota la comunitat educativa, fins a garantir la màxima presencialitat de l’alumnat amb les mesures i recursos necessaris durant tot el curs escolar. També insisteixen al Departament a ampliar la plantilla docent, reforçar la formació del professorat o recuperar la sisena hora a l’escola pública.

A més, es fa especial menció a les famílies més vulnerables i així l’Ajuntament reclama desplegar un pla d’acció contra l’escletxa digital, garantir les beques menjador, la gratuïtat dels llibres de text i del material didàctic als qui tenen menys recursos.

Pel que fa a l’àmbit de la salut a les aules, Mataró demana reforçar el programa “Salut i escola” i assegurar els recursos suficients per a la neteja i desinfecció adequades dels centres educatius.

L’Ajuntament ha avançat que en els propers dies es donaran més detalls de l’inici del curs a la ciutat i han traslladat un missatge d’optimisme, esperant aplicar totes les mesures i que els contagis no augmentin a les aules.

El mes de març l’Ajuntament va repartir 3.442 targetes moneder a 2.126 famílies i va posar a disposició, setmanes més tard, un centenar de tauletes amb connexió a Internet i wifi portàtil per pal·liar l’escletxa digital.

Informa: M.Gómez / O.Debat