L’Ajuntament se suma a les mobilitzacions del 8M

L’Ajuntament de Mataró se suma a les mobilitzacions en motiu del Dia Internacional de la Dona d’aquest proper divendres, 8 de març.  El consistori manifesta el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones i rebutja qualsevol tipus de discriminació i violència. Des del govern es comprometen a seguir treballant en les polítiques d’igualtat  en temes com la conciliació familiar, que les dones puguin optar a càrrecs de responsabilitat en l’àmbit empresarial i poder minvar la bretxa salarial. Uns acords que han fet constar en una Declaració Institucional impulsada pel PSC que no ha aconseguit sumar a totes les forces polítiques en un mateix redactat. Per aquest motiu la CUP ha decidit tirar endavant una altra declaració que només es diferencia de la del PSC en el text expositiu, ja que reclama sortir de la Unió Europea i de l’OTAN o la llibertat de les polítiques empresonades i el lliure retorn de les exiliades.

La declaració de la CUP no va prosperar a la Junta de Portaveus per manca de suports, mentre que la del PSC sí que ho va fer, tot i que tampoc per unanimitat. Rotundament en contra de la mobilització qui s’hi ha situat ha estat Plataforma per Catalunya, que ha considerat que celebrar una mobilització crea desigualtats en vers els homes.

Recordem que hi ha diferents mobilitzacions i activitats organitzades per entitats i associacions de la ciutat per commemorar aquest Dia Internacional de les Dones.

 

Informa: M.Gómez