L’Ajuntament, reconegut pel Banc de Bones Pràctiques

Ho fa destacant 7 projectes en l’edició especial Covid-19 que representen una aportació innovadora i de qualitat i que poden servir de referència per altres ajuntaments o entitats locals

Imatge: Mataró Audiovisual

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals ha avaluat les actuacions municipals que hagin respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la Covid-19. Després d’aquesta avaluació,l’espai ha destacat set projectes de l’Ajuntament de Mataró com experiències que representen una aportació innovadora i de qualitat i que poden servir de referència per altres ajuntaments o entitats locals. Els projectes són: un procés selectiu telemàtic de personal; el suport i acompanyament educatiu als joves durant l’estiu del 2020 a la Xarxa d’Espais Joves; cap estudiant sense Internet; les activitats d’acompanyament a la solitud de la gent gran; l’atenció telefònica i telemàtica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i del Servei d’Atenció Integral (SAI) i les subvencions per a la transformació digital del comerç i la restauració.

L'objectiu fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació en els governs locals. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

El Banc de Bones Pràctiques va néixer l'any 1999 impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer amb la col·laboració dels municipis i institucions vinculades al món local. A partir d'aquesta data el Banc s'ha anat renovant de forma periòdica per actualitzar les pràctiques i millorar la recollida, avaluació i difusió de les experiències.