L’Ajuntament preveu eradicar la presència de legionel•la del Maria Mercè Marçal l’estiu vinent

El govern planteja un canvi total de les canonades de l'escola Maria Mercè Marçal com a opció definitiva per eliminar el bacteri de legionel·la de l'aigua contra el que es lluita des de fa més de dos anys. Després de tirar endavant diverses actuacions contemplades dins el protocol que la Generalitat té per aquests casos  i d'una inversió de 70.000 euros, l'última inspecció va determinar que encara no s'havia aconseguit eliminar aquest bacteri. Aquest canvi total de la instal·lació tindrà un cost total de 114.000 euros i es farà aprofitant l'aturada d'estiu, ja que per seguretat no hi poden haver alumnes a l'escola.

Aquest problema ha provocat que durant els últims cursos els alumnes del centre no hagin pogut fer ús de les dutxes pel risc d'entrar en contacte amb la bateria de la legionel·la. Aquest fet però, no afecta a les altres sortides d'aigua, ja que quan es va detectar el problema l'ajuntament va crear de forma immediata una xarxa paral·lela provisional perquè els alumnes, mestres i famílies poguessin disposar d'aigua potable sense risc.

Tot i les mesures preses durant aquests dos anys i mig, el bacteri s'ha anat expandint, cosa que fa imprescindible el canvi ara de tota la instal·lació. Les obres es faran amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i per tant no dependran de l'aprovació dels pressupostos municipals de 2019. La setmana passada es va comunicar aquesta decisió a les famílies en una trobada on hi van ser l'alcalde de Mataró David Bote i el regidor d'educació Miquel Àngel Vadell.

 

Informa: A.Gual