
Aquests dies de confinament la companyia és una bona via d’escapament per fer passar les hores d’una manera més entretinguda. Tot i així, no tothom disposa d’una xarxa familiar o veïnal propera, fet que provoca que hi hagi moltes persones que durant aquest període d’aïllament es trobin totalment soles. Moltes d’elles formen part del col·lectiu de la gent gran. Per tal d’atendre les seves necessitats, fer-los un seguiment i garantir que disposen d’aliments bàsics i productes farmacèutics, l’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de la Fundació Hospital, ha impulsat el ‘Programa Soledat COVID-19’.
Aquest programa va iniciar-se el passat dilluns 30 de març i ja se’n beneficien 7 persones tot i que no es descarta que en un futur la demanda augmenti. És per això que s’han format 28 voluntaris més perquè en qualsevol moment puguin començar a prestar els seus serveis. A la llista del Punt de Voluntariat hi ha un total de 220 mataronins i mataronines que esperen oferir la seva ajuda quan es precisi. Al voltant d’uns 60 ja s’han distribuït entre la Fundació Hospital i la Creu Roja.
Per exercir de voluntari fa falta una bona formació, sobretot, relacionada amb mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19 tenint en compte que treballen amb col·lectius vulnerables. Una de les directrius que han de seguir és que, per exemple, no poden establir cap contacte físic amb les persones que ajuden, aquest només pot ser telefònic.
Des de la Fundació Hospital recorden que a la seva web hi ha un apartat on qui ho necessiti pot requerir assistència. S’ha d’omplir un formulari que s’envia directament a l’Ajuntament perquè des d’allà es gestioni i atengui la petició. D’altra banda, per apuntar-se a la llista de voluntaris, tan sols cal dirigir-se al portal web del Punt de Voluntariat.
Informa: L.Sanmiquel