L’Ajuntament diu que va ordenar confinar dues famílies perquè no van complir l’aïllament requerit

Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró diu que va ordenar el confinament de dues unitats familiars – una de 6 membres i l’altre de 9- que van donar positiu per Covid-19 després que, segons fonts municipals, es saltessin l’aïllament que se’ls hi va requerir. Segons les mateixes fonts s’ordena el confinament a aquestes dues unitats familiars després de comprovar per diferents vies que en els dos domicilis hi havia entrades i sortides contínues de persones que no complien l’aïllament requerit. Va ser llavors que, amb l’objectiu de fer tot el possible per evitar aquest brot, l’Ajuntament de Mataró va decidir passar a l’acció ordenant el confinament de les dues unitats familiars mitjançant dos decrets d’alcaldia.

Tal i com han explicat les mateixes fonts municipals, després de signar els decrets, l’Ajuntament de la capital del Maresme va sol·licitar al Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona la ratificació de les mesures d’aïllament.

Aquests decrets però, han estat finalment tombats pels jutjats de contenció número 3 i número 12, que consideren que consistoris com els de Mataró no poden obligar al confinament ja que és una potestat d’administracions superiors com la Generalitat.

Ara, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es deixarà el decret sense efecte, -ja que l’Ajuntament de Mataró ja ha anunciat que no recorrerà la decisió- i s’eleva així el cas a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que n’és l’autoritat competent.

De fet, segons fonts municipals, s’ assegura que en altres municipis el jutge ha permès la petició d’alcaldia i que a Mataró no s’ha fet malgrat, assegura la mateixa font, “el fiscal sí que hi estava d’acord”.

 

Informa: Ll. Arcal