×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L’Ajuntament de Mataró planteja 10 noves mesures socials per combatre els efectes de la COVID-19

L’Ajuntament de Mataró impulsa 10 noves mesures de xoc en l’àmbit social. Es tracta d’iniciatives sorgides de la Taula per la reconstrucció social i econòmica de Mataró que pretenen limitar les desigualtats socials i econòmiques que ha generat la crisi de la COVID-19. Una Taula que està integrada per tots els grups municipals i membres del Consell Econòmic i Social de Mataró, format per agents econòmics i socials. 

Algunes de les 10 mesures socials ja s’han posat en marxa i la resta ho faran abans d’acabar l’any. Les accions impliquen oferir suport per evitar la pèrdua de l’habitatge i generar més habitatge social, augmentar l’atenció a persones amb dependència amb l’increment del servei de teleassistència; i creixement del Servei d’Atenció Domiciliària. També es contempla garantir les necessitats bàsiques d’alimentació i subministraments amb recursos pel centre de suport alimentari l’Entorn, beques menjador i menjadors per a gent gran. A més, s’ha de promoure un servei d’atenció psicològica per atendre les afectacions de l’emergència.

Entre les mesures també hi figura l’increment d’atenció a les situacions de violència masclista que s’han vist agreujades pel confinament i l’acompanyament a la infància i adolescència, amb reforç d’aules d’estudi, assessorament educatiu i orientació professional. També s’han de reforçar els protocols d’acollida i informació a la població migrada i es vol coordinar als agents que donen suport a l’emancipació i inclusió de joves extutelats. 

Una altra de les mesures passa per la creació de la Taula Mataró Salut 2030 per coordinar i enfortir els agents de l’assistència primària social i de salut. També s’han de crear programes de suport al sector cultural i enfortir les entitats esportives per potenciar el seu rol en la cohesió social. 

Aquestes 10 mesures se sumen a les 10 accions més en l’àmbit econòmic que ja s’han impulsat per afavorir la reactivació de la ciutat i se sumen a les més de 30 accions que el Grup Ajuntament ja ha impulsat des que es va decretar l’estat d’alarma.

Informa: C.Sánchez / L.Sanmiquel