L’Ajuntament bonificarà en un 30% alguns lloguers

coronavirus

L’Ajuntament bonificarà en un 30% el lloguer de les famílies del parc públic d’habitatges que hagin vist disminuir els seus ingressos econòmics per la crisi sanitària del coronavirus. Tal i com ha explicat la Regidora d’Urbansime Sarai Martínez, la mesura tindrà una durada de 4 mesos, des d’aquest mes d’abril fins el mes de juliol, i s’haurà de sol·licitar o bé a través de l’Oficina Local d’Habitatge o bé a través del correu electrònic pumsa@pumsa.cat. A més d’aquesta iniciativa, el consistori també oferirà assessorament sobre recursos o mesures establertes en matèria d’habitatge a través del correu electrònic habitatge@ajmataro.cat. També s’està estudiant crear un Servei d’Intermediació en Deutes d’Habitatge per poder actuar de manera preventiva en aquelles situacions que, a causa de la covid-19, puguin provocar la pèrdua de l’habitatge.

Des del consistori, també demanen solidaritat a propietaris i inquilins d’habitatges privats per arribar a acords per assegurar la continuïtat i viabilitat dels contractes de lloguer.

Aquestes mesures se sumen a les anunciades pel govern espanyol aquesta setmana. La més destacada és la creació d’un sistema de microcrèdits per ajudar a pagar el lloguer a aquelles famílies que a causa de la crisi del coronavirus es trobin en situació de vulnerabilitat. Aquestes préstecs seran de fins a 900 euros al mes, sense interessos ni comissions i s’hauran de tornar en un termini de 6 anys ampliables a 10. També es va aprovar suspendre tots els desnonaments sense alternativa d’habitatge durant 6 mesos i prorrogar també mig any els contractes de lloguer perquè no es pugui incrementar el preu del lloguer durant la crisi sanitària. Ho explicava el Vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias.

Pel que fa a la Generalitat, el govern català va decretar a mitjans de març una moratòria del pagament dels lloguers del parc d’habitatges administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.