L’AFA de l’Àngela Bransuela denuncia mancances i dificultats al centre

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut-Escola Àngela Bransuela denuncia una situació, diuen, “insostenible”.  Els pares i mares del centre asseguren que l’escola creixerà en 77 alumnes el proper curs, el que representa 4 grups més, i segons l’AFA, faria desaparèixer l’aula de música, l’aula d’anglès i convertiria el vestíbul del primer pis de l’escola en una nova classe. Això, se suma a la matrícula viva que té oberta tot l’any el centre. Les dificultats però, no només es troben en l’espai, sinó també en el professorat que, segons l’escola, és “totalment escàs”. La problemàtica es destapa a partir d’unes queixes d’uns pares de l’escola i que fa que l’AFA demani un informe exhaustiu a la direcció del centre per conèixer la situació. Ara, els pares i mares es preocupen per la possible pèrdua del projecte educatiu i les qualitats del centre, que insisteixen, aposta per ser de qualitat, inclusiu, integrador i exigent. És per aquest motiu, i considerant que requereixen de la declaració de Centre de Màxima Complexitat, que denuncien la situació en la que es troben.

Des de l’AFA exigeixen accions concretes per solucionar la problemàtica. Asseguren que la transició d’escola a institut-escola està “fracassant” i creuen que l’estratègia de concentrar les famílies i alumnat amb més dificultats i amb major complexitats en aquest centre podria ser, segons la mateixa font, perquè “no afecti a d’altres entorns escolars” de la ciutat.  Segons l’AFA ja s’han reunit amb el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Àngel Vadell, i també amb la direcció de Serveis Territorials.

Uns problemes que hauria de resoldre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat que és qui té competència sobre aquest centre escolar. Mentrestant, l’Ajuntament de Mataró assegura a Mataró Audiovisual que està al cas de la situació i per això diuen que ja han incorporat una persona de suport en l’àmbit administratiu i que aquesta estarà en un pla d’ocupació fins al mes de gener de l’any vinent. A partir del setembre l’Ajuntament també incorporarà al centre un tècnic sociolaboral que assistirà a l’escola un cop per setmana al llarg del proper curs escolar.

Informa: M.Gómez