L’advocacia reivindica la feina feta durant la pandèmia

El Col·legi d’advocats de Mataró reivindica la feina feta pels seus col·legiats durant aquests mesos de pandèmia. Mesos on han hagut de fer front a un allau de nova normativa i des de primera línia de defensa. Un col·legi que també es mostra contrari a decret que habilita part del mes d’agost per senyalar vistes.

“Mai com ara hem fet tant d’advocats” Amb aquesta frase relata a degana del col·legi d’advocats Maria Pastor, l’experiència durant aquests mesos on el coronavirus ha estat el primer gran tema amb el que s’ha trobat en el càrrec. Pastor reivindica la feina que el món de l’advocacia han hagut de fer davant l’allau de nova normativa. Aquesta feina ha permès, segons la pròpia Pastor poder estar més units i treballar colze a colze entre col·legues per tal d’assessorar-se davant aquestes noves lleis.

I enmig de tanta feina no ha estat ben rebuda la notícia que s’habilitava part de l’agost en el mon judicial. Pel col·legi d’advocats de Mataró no és una mesura efectiva. Maria Pastor explica que tot i que no serà possible, perquè els jutges podran senyalar vistes durant aquests dies, l’advocacia té el compromís de centralitzar les vacances en un mes on històricament la justícia es para.  Un compromís que també han adquirit diversos jutges degans de cada partit judicial. Amb tot, des del col·legi també reivindiquen la tasca de servei essencial que han estat fent durant aquests mesos.