L’accés amb vehicle al centre de la ciutat quedarà restringit a partir del pròxim dilluns

El govern torna a posar en marxa les restriccions per accedir al centre de la ciutat amb vehicle, després d’aturar la seva implementació arran de l’estat d’alarma. El pròxim dilluns les noves mesures es tornaran a posar en funcionament en format de prova i a partir de l’1 de juliol seran ja definitives. Unes franges horàries que han variat respecte les inicials, plantejades el passat més de gener, després que aquestes fossin debatudes a la taula transversal, amb comerciants, restauradors i també amb veïns de la zona. L’accés es regularà amb les pilones ja existents i quedarà acotat, de forma general, de 7 a 2/4 d’11 del matí i d’¼ de 4 a ¼ de 5 de la tarda. Un horari que es veurà ampliat a l’entrada  pel carrer Francesc d’Assís i la Baixada de les Espenyes, on un permís especial pensat per facilitar les feines de càrrega i descàrrega a la zona comercial de la Plaça Gran permetrà accedir-hi a partir de la 1 del migdia i fins a ¼ de 5.

L’objectiu es recuperar la zona per les persones i convertir-la en un espai més amable per passejar. La mesura es troba recollida dins el Pla d’Impuls del Centre, que el govern aplica de forma progressiva. A partir del pròxim dilluns es senyalitzaran els accessos amb els nous horaris i l’entrada de vehicles es regularà amb les pilones que ja hi ha instal·lades tant al carrer Sant Josep com al carrer Francesc d’Assís. Pel que fa als veïns i als permisos especials aquests es regularan a través de targetes d’accés i en un futur la intenció es fer-ho amb la lectura de matrícules.

Mes enllà de les franges horàries establertes, els transports de mercaderies hauran de fer ús de les zones DUM per a l’acció de càrrega i descàrrega. Per norma general, aquestes funcionen de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’han d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts.

Informa: A.Gual

Tags: