Jutgen un mosso de Mataró per apropiar-se 1.500 euros de multes de trànsit

Avui comença el judici a l'Audiència de Barcelona en el que se li demanen sis anys i nou mesos de presó pels delictes de malversació de fons públics i de malversació amb falsificació

Comença avui divendres el judici a un agent dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Mataró acusat d'apropiar-se de 1500 euros de multes de trànsit. Els fets haurien tingut lloc des del 2011 al 2013 quan s'hauria apropiat en diverses ocasions de la recaptació de multes de trànsit, especialment imposades a persones de nacionalitat estrangera. En molts casos l'agent evitava deixar constància dels cobraments efectius d'aquestes sancions i manipulant els sistemes que registren la notificació a l'infractor aprofitant la seva condició d’agent dels Mossos d’Esquadra.

L'encausat, agent de la Unitat de Trànsit de Mataró, s'enfronta a una pena d'un total de sis anys i nou mesos de presó pels delictes de malversació de fons públics i de malversació amb falsificació. També se li demanen quatre anys i un mes d'inhabilitació especial per a ocupació i càrrec públic. A més, demanen una multa diària de 10 euros durant dinou mesos.

El cos de Mossos d'Esquadra va obrir un expedient disciplinari a l’agent que continua obert i que es desenvolupa en paral·lel de la via judicial.

 

Tags: