El grup municipal reclama a l'Ajuntament que en aquests mesos de calor s’augmenti la recollida de la brossa i es millorin els mecanismes de control del servei per evitar pudors i contenidors plens a vessar

Junts per Mataró ha criticar el deteriorament del servei de neteja a l'estiu. El grup municipal ha assegurat que fa setmanes que rep queixes des de diferents barris de la ciutat per les pudors que desprenen les zones de contenidors, perquè les papereres es veuen plenes a vessar o, perquè, directament, hi ha piles de brossa fora de l'espai destinat per llençar-les.
Per aquest motiu, Junts reclama al govern de la ciutat que augmenti la freqüència de la recollida i de la neteja i que s'activin els mecanismes de control del servei. Unes inspeccions que segons el grup de l'oposició, no estan funcionant com caldria.
Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró: Aquest control no s’ha posat en marxa. Hem rebut moltes queixes per part de gent que diu que els contenidors estan molt bruts i fan pudor o que les papereres fan sobreeixida. Per això, pensem que s’haurien d’establir uns indicadors que diguessin quina hauria de ser la freqüència per fer el buidatge de les papereres o de la neteja dels contenidors.
Junts no amaga que una part important del problema està relacionat amb la falta de civisme d'alguns ciutadans i defensa que s'apliqui més mà dura en contra d’aquestes actituds.
Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró: Igual que fan altres poblacions, s’hauria de posar en marxa un pla de xoc contra l’incivisme en forma de sancions. Si nosaltres veiem que per evitar fer la recollida selectiva al centre, hi ha veïns que llencen la brossa a Molins o a Rocafonda, s’hauria d’estudiar qui ho fa i interposar sancions exemplaritzants.
Des del govern municipal han admès que és necessari millorar certs aspectes de l'actual contracte de la brossa i que l'Ajuntament sí que té en marxa mecanismes de control del servei.
Xesco Gomar, regidor d’Ecologia Urbana: Hem de millorar el tema de les papereres i amb Junts hem tingut moltes converses sobre els diferents models que hauríem de tenir a la ciutat. Augmentar les freqüències vol dir canviar l’actual contracte de la brossa i hem de tenir en compte que aquest és un contracte que paguen els ciutadans directament a través d’una taxa. El que no podem posar són serveis infinits i hem d’equilibrar-los amb el seu cost. Amb tot, estem d’acord que hem de fer un control exhaustiu d’aquest servei.
El regidor d'Ecologia Urbana, Xesco Gomar, també ha destacat que aquestes queixes estan vinculades, en part, amb el decret de sequera, ja que es prohibeix la neteja de carrers i de contenidors amb aigua potable. Una situació que ha canviat perquè des de mitjan juliol l'Ajuntament utilitza aigua freàtica no potable per a baldejar contenidors i carrers.