Julio Naveira, nou president del Consell de l'Advocacia Catalana

El degà del Col•legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira, nou president del Consell de l’Advocacia Catalana. El passat 22 de desembre va ser nomenat per unanimitat dels 14 Col•legis d’Advocats de Catalunya. Durant una entrevista a “La Conversa” de Mataró Audiovisual, Naveira ha manifestat que “és un orgull i una responsabilitat ser el màxim representants dels lletrats catalans”. El degà del Col•legi d’Advocats ocuparà el càrrec durant un any i, entre els seus objectius, es marca la defensa de la justícia de proximitat i seguir fent-la arribar a la societat, però també vetllar “pel dret de defensa dels advocats” i lluitar per regular la normativa de defensa dels advocats. En aquest sentit, nou president del Consell considera que  “sense l´advocacia els ciutadans no podrien defensar els seus drets davant la justícia” i en aquest sentit diferencia entre la tasca dels advocats i de l´advocacia institucional.

Julio Naveira ha pres el relleu a Carles McCragh, degà del Col•legi d’Advocats de Girona. Amb l’elecció del degà dels advocats mataronins es culminen molts projectes que s’havien iniciat fa temps per acostar la justícia a la societat i el col•legi als propis lletrats. De fet, per Naveira és important donar a conèixer la importància de l’advocacia. 

El Col•legi d’Advocats de Mataró està celebrant aquest 2017 el seu 150 aniversari. En els 34 anys d´història del Consell de l´Advocacia Catalana, que es va constituir a l´any 1983, només Naveira i el degà Joaquim Bartra, a l´any 1989, l´han presidit des de Mataró.

Informa: Pep Andreu, Cristina Salad