Juli Cuéllar declara per l’acusació de desobediència, atemptat i desordres públics

L'exregidor de la CUP, Juli Cuéllar, ha acudit aquest matí als jutjats de Mataró per declarar sobre el presumpte delicte de desobediència, atemptat i desordres públics del que se l'acusa arran de la protesta contra la sentència del procés. Una trentena de persones l’han acompanyat com a mostra de suport. Recordem que Cuéllar va ser detingut el passat 14 d'octubre, en el segon dia de protestes, a l'N-II a l'alçada de l'estació de Renfe. Poques hores després va ser posat en llibertat.

La declaració d'avui ha d'ajudar a decidir a la jutgessa del jutjat número 5 de Mataró si s'arxiva el cas o si es va finalment a judici. Cuéllar s'ha mostrat tranquil gràcies als testimonis presencials i gràfics que corroboren el seu al•legat. En aquest sentit espera que s'arxivi el cas i, per contra, que tiri endavant la denúncia que ell mateix va interposar als Mossos d'Esquadra de vulneració dels drets fonamentals de reunió i manifestació, pel tracte rebut, i també per les lesions que va patir.

La seva advocada, Montse Parera, i membre de Juristes pels Drets Humans del Maresme, ha remarcat que aquests vídeos mostren l'actitud pacífica d'en Juli i que desmunten les declaracions dels Mossos d’Esquadra.

L'exregidor de la CUP ja havia estat cridat a declarar el passat mes de desembre per la mateixa raó, però finalment es va suspendre per motius d'agenda.

Informa: J.Peñaranda