A judici 2 joves detinguts en un desnonament a l’Escorxador l’any 2019

Els arrestats en el desnonament d’ara fa 4 anys han assistit aquest dijous als Jutjats de Mataró i s’exposaven a una condemna d’1 any i 9 mesos de presó per desobediència i resistència a l’autoritat.

Fotografia: acció duta terme aquest divendres el matí als Jutjats de Mataró abans del judici dels dos detinguts en el desnonament del 2019 (tvmataró)

El desnonament al barri de l’Escorxador d’una dona de 30 anys amb el seu fill de 10 el 14 de març de 2019, ara fa poc més de 4 anys, encara arrossega conseqüències a dia d’avui. Aquest dijous al matí, en David i en Carlos, dos joves que van ser detinguts en aquell llançament han anat a declarar als Jutjats de Mataró. S’exposaven a 1 any i 9 mesos de presó per resistència i desobediència a l’autoritat. Segons la defensa, en aquest cas del David, la maniobra obeeix la voluntat descarmentar i desmobilitzar les persones que es concentren cada vegada que es produeix un desnonament d’una família vulnerable.

Alba Torres (Amnistia i Llibertat): Tant el David com al Carlos els hi demanen 1 any i 9 mesos de presó així com la inhabilitació per exercir el sufragi passiu per uns fets que van passar fa 4 anys. Els hi demanen aquesta pena només en base a un atestat inventat per la policia. Una policia que va identificar dues persones per estar aturant un desnonament. Unes acusacions falses i que només pot acreditar un policia. La repressió el que busca és escarmentar uns quants caps de turc perquè el moviment polític i activista es desmobilitzi.

Els fets daten d’ara fa 4 anys. Llavors, una seixantena de persones es van concentrar a l’habitatge del carrer Grup de Les Santes per evitar que la família que hi vivia acabés sent desnonada. El pis era propietat del fons Coral Holmes, qui havia iniciat el procediment per fer-los fora. Fins al lloc i per executar l’ordre judicial s’hi van desplaçar unitats dels Mossos d’Esquadra, entre elles antiavalots. El llançament es va saldar amb els dos detinguts i una desena d’identificats. Entre aquests últims hi havia l’actual candidat a l’alcaldia de Mataró de la CUP, Carlos Garcia, a qui la causa pot comportar-li una sanció econòmica. A banda dels detinguts i identificats, membres de la PACC que van estar presents en el desnonament, van corroborar que aquell dia també hi va haver mitja dotzena de persones ferides i contusionades arran de l’actuació del cos policial.