Joana Estrada, guanyadora 1r Premi Manuel Cusachs

Lliurat el primer premi  Manuel Cusachs al millor treball de recerca de Batxillerat sobre l’escultor mataroní. Joana Estrada, alumna de l’Institut Satorras, s’ha emportat el reconeixement i el premi de 750 euros. El treball, que vol fer difusió de la figura de Cusachs a Mataró, ha relacionat la vessant artista del mataroní i la seva figura en l’àmbit personal. Una tasca que ha permès a Estrada a concloure que l’artista va estar condicionat constantment a la seva pròpia persona.

Una quinzena de comerços vinculats al NEM (Negoci Empresa Mataró) han col·laborat en el projecte Febrer Cusachs i han exposat les creacions vinculades a ‘l’Armari Blanc’, una iniciativa que ha volgut potenciar la creativitat plàstica entre vuit centres de la ciutat. També s’han proposat la creació de textos literaris vinculats al es obres que es poden trobar a Mataró. Tot plegat, una iniciativa impulsada per la Coordinadora que rep el mateix nom del projecte, el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Mataró i el Moviment Educatiu del Maresme, amb l’objectiu d’acostar als alumnes mataronins d’educació obligatòria la tasca i rellevància de Cusachs a la ciutat.

Recentment s’ha creat l’Espai Manuel Cusachs per seguir impulsant aquestes iniciatives i les futures edicions del premi.

Informa: M.Gómez / J.Monfort