Joan Giménez guanya la 60ª edició del Premi Iluro amb un treball sobre la repressió franquista

Imatge: Fundació Iluro

Joan Giménez Blasco és el guanyador del Premi Iluro de Monografia Històrica. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest dimecres a l’Ateneu de la Fundació Iluro. El treball de "Mataró 1939-1945, La repressió – Paisatge humà després d’una guerra". L’historiador Joan Giménez s’emporta el Premi Iluro després que les últimes dues edicions el premi quedés desert. És el tercer premi de Joan Giménez (2000, 2012 i 2018) i també havia obtingut dos accèssits (1983 i 2004). Com a novetat d’aquest any el Premi s’ha obert a tot el territori i s’ha ampliat la seva temàtica a les humanitats i a les ciències socials sempre que tractin temes centrats en Mataró o la comarca del Maresme.

El jurat, presidit pel Doctor Josep Maria Fradera, ha considerat que el treball de Giménez serà una aportació fonamental a l’història mataronina.

En aquesta edició s’hi ha presentat cinc treballs: Sant Andreu de Llavaneres – 1548 – 2000, Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context, Les batllies rurals – Estudi del cas de la família de Tria de Sant Martí d’Arenys i Una relació d’amistat, a banda del títol guanyador.

El guardó està dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora. Coincidint amb la seixantena edició del guardó s’ha volgut realitzar una conferència sobre l’evolució del certamen. “60 anys de Premi Iluro de Monografia Històrica”.

Tags: