×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Jaume Prat, de l’Escola Valldemia, guardonat amb el premi RACC al profesor més movitador

Jaume Prat, professor de l'Escola Valldemia

Motivar els alumnes i fer que aquests aprenguin. Aquesta és la premissa amb què ha treballat Jaume Prat, professor de llengua de l’Escola Valldemia. Una idea que ha comportar el Premi RACC al professor més motivador. Aquesta escola s’ha endut el guardó del certament impulsat pel Reial Automòbil Club de Catalunya que, sota el títol “Joves i Mobilitat”, vol conscienciar els joves sobre la importància de la seguretat i la convivència a la carretera. Per optar al premi, calia presentar una tesi, argumentar-la i concloure-la amb més de 500 paraules. El professor Jaume Prat explica que el més important per guanyar i aprendre és l’actitud i les ganes dels alumnes. La necessitat i les motivacions, segons Prat ajuden a aconseguir un objectiu.

Fomentar la participació dels alumnes és l’altre punt clau segons el professor. Per això els obliga a participar, perquè assegura que només d’aquesta manera es pot treure el potencials dels estudiants. També és útil que els alumnes vegin les seves errades, corregir-les i que això els porti a voler escriure més i millor. Aquesta és la fórmula per aconseguir que el resultat sigui l’òptim. A més, també es desenvolupa la seva capacitat d’argumentació i la voluntat de treure una bona nota final.

D’altra banda, els professors també aposten per motivar l’alumnat amb treballs en grup, que l’aprenentatge sigui dinàmic i col·laboratiu. Busquen combinar idees i coneixements amb apartats lúdics que no facin l’estudi gaire feixuc. De fet, la intenció és que els alumnes treballin de manera diferent i que, de pas, aprenguin.

 

Informa: M.Rodríguez