Jaume Aguilar: “El projecte lingüístic dels centres no canviarà perquè ho decideixin alguns pares”

La introducció de la casella del castellà en les preinscripcions escolars no tindrà cap efecte en el dia a dia dels centres. Així ho ha assegurat Jaume Aguilar, membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, en una entrevista al Mataró al Dia, el programa informatiu de Mataró Televisió que s'emet de dilluns a divendres a les 19 h. 

Segons ha destacat els centres tenen un projecte lingüístic i educatiu que no es veurà modificat pel fet que famílies puntuals tinguin com a preferència que els seus fills tinguin el castellà com a llengua vehicular. Segons Jaume Aguilar aquesta mesura és una manera més de crear tensió en l’àmbit educatiu.

Mantenir l’actual model d’immersió lingüística és un element imprescindible perquè la comunitat educativa continuï decidint el futur del sector. Així ho ha destacat Marc Casanovas, membre dels sindicats USTEC i IAC. També ha afegit que el 155 pot ser perillós a l’hora de generar pressions dins dels centres. El sistema existent implica, segons assegura, una participació real i un control democràtic.

Jaume Aguilar ha afirmat que l’anunci en l’endarreriment de les preinscripcions està totalment deslligat de la polèmica de la immersió lingüística perquè no implicarà cap modificació en aquest sentit. El membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya afirma que es tracta d’una mesura interna del Departament d’Ensenyament per ajustar la planificació.

 

Informa: C.Sánchez