Ja es poden sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer

lloguer

La campanya anual de l'Agència Catalana de l'Habitatge d'ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a majors de 65 anys ja està oberta. Es tracta d'ajuts que van adreçats a totes aquelles persones titulars d'un contracte de lloguer que reben uns ingressos baixos o moderats.

Aquest any però, s'ha eliminat el concepte de renovació. Això vol dir que les persones beneficiàries en altres edicions no rebran cap notificació com fins ara, sinó que es contemplaran com a nous sol·licitants.

Es pot calcular el límit d'ingressos a través d'un simulador descarregable des del web de la Generalitat, on s'hi poden trobar també la resta de requisits. Un d'ells és que l'import mensual del preu del lloguer no ha de superar els 750€. La quantia de la prestació és d'un import màxim de 200 € mensuals.

El termini per demanar qualsevol de les dues prestacions és fins al 3 de juliol i per primera vegada es pot fer a través de mitjans electrònics.

Per a més informació es pot consultar el web de PUMSA o el de l'Ajuntament de Mataró. També es pot contactar a través de l'adreça electrònica ajutslloguer@pumsa.cat o bé trucar al telèfon de l'Oficina Local d'Habitatge 93 757 85 38.