Ja en funcionament els nous títols de transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona

Tal com es va anunciar el mes de desembre, aquest 2020 ha arribat amb canvis de tarifes i noms dels bitllets de transport públic de Barcelona i l'àrea metropolitana. Neixen les noves T-Casual, T-Usual, T-familiar i T-grup, que afavoreixen els usuaris més habituals i puja les tarifes dels més esporàdics. 
La T-10, que és el títol més utilitzat, s’ha substituït per la T-Casual, també de 10 viatges, i té un cost de 30.5€ en comptes dels 27.40€ pels títols de 3 zones com és el cas del viatge Mataró-Barcelona. A més a més, el bitllet s’ha convertit en unipersonal i, per tant, ja no es pot picar dos cops seguits.

Després de les queixes per la nova T-Casual, l'Autoritat Metropolitana va anunciar la creació de la T-Familiar. Aquesta nova targeta és de 8 viatges multipersonals, té un cost de 10 euros i és vàlida per un període de 30 dies.

D’altra banda la fins ara T-Mes, anomenada ara T-Usual, veu reduït el seu cost dels 102€ als 75,60€ pel recorregut de zona 3. Els usuaris de la T-50/30 també estan coberts amb aquest nou bitllet. La T-Grup té el mateix preu que la nova T-Casual, la T-jove baixa de preu i la T-16 ha passat a ser totalment gratuïta.

Tot  i que encara hi ha molts usuaris poc familiaritzats amb els títols, hi ha opinions de tot, a favor i en contra de les noves tarifes.

Pel que fa al tren, Renfe apuja el preu dels bitllets de tots els trens. En el cas de l'AVE i la Llarga Distància l'increment serà de l'1,10% i d’un 1% pels de Rodalies i regionals. Aquesta mesura, però no afectarà els trens de Catalunya, ja que els preus de Rodalies i els regionals els fixa la Generalitat.

Pel que fa els de llarga distància, a partir del 6 d'abril, per Setmana Santa, entrarà en funcionament l'AVE low cost, que d'entrada permetrà fer el trajecte Barcelona-Madrid per un cost d’entre 10 i 60 euros. 

Informa: J. Peñaranda