Investigat per abusos sexuals un històric del CH Mataró

Joan P. hauria abusat sexualment d’un jove fa uns 10 anys. Aleshores la víctima tenia 12 anys. El CH Mataró lamenta els fets, es posa al costat de l’afectat i treballa en protocols de detecció.

Joan P., de 79 anys, membre honorífic del Club Hoquei Mataró, està sent investigat per abusar sexualment d’un menor del club mataroní de manera continuada. Quan va patir els abusos, la víctima tenia 12 anys.

Els fets es remunten 10 anys enrere durant la presidència de Josep Fontdeglòria. L’abús sexual s’hauria produït en diverses ocasions, com a mínim durant 2 anys. L’advocada de la víctima remarca la gravetat dels fets, tant per la influència de Joan P. sobre els jugadors i també, per la gran diferència d’edat que tenia amb la víctima, quasi 60 anys.

“Ens trobem, davant d’uns fets molt greus, la víctima tenia 12 anys quan es van iniciar els abusos sexuals mentre que el denunciat en tenia prop de 70, a més d’ocupar càrrecs importants dins del club.” Georgina Martí, advocada de la víctima

La denúncia es va interposar el 28 de juliol i ara es troba ara al jutjat d’instrucció número 1 de Mataró. Així, fa un mes i mig aproximadament, J.P. va ser citat per a declarar davant dels Mossos d’Esquadra en qualitat d’investigat. D’acord amb la informació del cos policial català, després de la declaració va ser posat en llibertat a l’espera de l’inici del procés judicial.

Joan P. ha estat bona part de la seva vida formant part del CH Mataró, on ha ocupat diverses funcions fins al 2020. Ha estat vinculat al club d'ençà de la seva fundació el 1992 i també abans, quan era una secció del DC Mataró. Delegat, vocal i actualment membre històric del club, l’investigat també organitzava els campus d’estiu de l’entitat a la Seu d’Urgell. L’any 2016 va ser guardonat a la Nit de l’Esport per la seva dilatada tasca com a directiu del club mataroní.

 

El CH Mataró, al costat de la víctima

Davant dels fets i preguntats per tvmataro, el Club Hoquei Mataró lamenta els fets ocorreguts. Així mateix, l’entitat es posa a disposició del denunciant i altres possibles víctimes en tot allò que necessitin. També per col·laborar amb els cossos policials o amb la justícia en el si de la investigació. L’entitat revisarà els protocols i reglaments interns per evitar situacions de risc, formar als col·laboradors en la detecció de conductes impròpies i assegurar que situacions com la denunciada no tinguin cabuda a l'entitat.

La víctima creu que, a l'entorn del CH Mataró, hi ha hagut més casos d'abús per part de Joan P. Aquest és un dels motius que l'ha portat a denunciar el cas anys després, voldria que surtin a la llum altres abusos de l'investigat.