Inundacions, esfondraments i diversos ferits: els efectes de la borrasca ‘Glòria’

Les incidències pel fort temporal que afecta Mataró se segueixen succeint a la ciutat. Aquesta matinada ha caigut un envà d'aïllament de l'edifici del número 33 del passatge Miró, sobre l'immoble del costat, al número 29, deixant una persona ferida i ha obligat a desallotjar-ne a dues més. Un despreniment que ha obligat als Bombers a actuar a les 3 i 12 de la matinada, quan han rebut l'avís, però també durant el matí quan han hagut d'acabar d'enderrocar l'envà caigut per evitar possibles nous incidents. A aquest fet se li suma l'esfondrament d'un sostre i part d'un mur al camí de Ca la Madrona número 19, al polígon de Mata-Rocafonda, que també ha obligat als Bombers a actuar. Altres imatges que ens ha deixat aquest temporal de pluja i vent durant el matí d'avui són grans acumulacions d'aigua per exemple al pas subterrani que connecta el carrer Sant Agustí amb el Passeig Marítim, que ha quedat totalment inundat, la platja del Varador, coberta completament o les ones passant per sobre el braç del port i entrant al mateix port.

El balanç a hores d'ara és de 10 persones ferides des de diumenge, quan la borrasca Glòria es va començar a fer notar, 4 diumenge, 5 dilluns i 1 avui dimarts. A hores d'ara l'Ajuntament de Mataró manté actiu el Pla bàsic d'emergències davant el temporal de vent, onatge, pluges i fred que segueix afectant la ciutat. Des de protecció civil de l'Ajuntament sobretot demanen precaució a l'hora de circular amb vehicle privat, que la gent no s'acosti a espigons, esculleres i passeig marítim o que es retirin de balcons i terrasses qualsevol objecte que pugui caure.

La previsió és que la situació segueixi així fins demà o fins i tot dijous, mentre que la màxima quantitat d'aigua s'espera que caigui aquesta nit, entre la mitjanit i les 2 de la matinada. En aquest sentit caldrà estar atents, afirma Carlota Dicenta, cap de Protecció Civil, a possibles crescudes sobtades de les rieres de la ciutat, tant la de Sant Simó com la d'Argentona, ja que ara ja baixen amb força, però la previsió és que segueixi plovent durant forces hores més.

Informa: A.Gual/ S.Ruiz