Intens programa d'actes per reivindicar el paper de les dones a la societat

Mataró ha organitzat un programa d’actes en motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. Per segon any consecutiu, en motiu del dia de la dona s’ha convocat una vaga general feminista a nivell internacional. El mateix dia 8 de març Teixit de Dones ha convocat una trobada a les 11 del matí davant del mural “Insubmises”, a l’Espai Firal del Parc Central i des d’allà fer una baixada conjunta fins a l’Ajuntament, on a les 12 CCOO i UGT han organitzat una concentració i la lectura d’un manifest. Una concentració que es replicarà a les 6 de la tarda del mateix dia 8. Una vaga que per segon any reclama la igualtat real de les dones, tant a nivell laboral, social i judicial i que a més aquest any posa l’accent en els protocols de prevenció i actuació davant l’assetjament sexual i la violència masclista.

Com a novetat, en el marc d’aquest dia internacional de la dona, Teixit de Dones, ha organitzat l’acte “Onada violeta”. Un acte que tindrà lloc el dia 10 de març i que sortirà a les 11 del matí des de davant de l’Ajuntament i en forma de marxa anirà fins a la plaça de la Pepa Maca, on es representarà l’acció teatral “He nascut dona”, a càrrec de les dones que participen al taller de teatre “Dones en Acció”, dirigides per Enric Domingo.

El programa d’actes organitzat per l’Ajuntament de Mataró, Teixit de Dones, sindicats i altres entitats i institucions està format per una vintena de propostes, que es poden consultar al web municipal. Destaquen des de debats, passant per exposicions o accions teatrals fins a conferències entre d’altres.

Informa: C.Sánchez