Inseguretat i ocupacions, principals preocupacions de Rocafonda

L'alcalde ha transmès als veïns en una reunió oberta que mantindrà l'aposta per augmentar la seguretat al barri

Inseguretat i ocupacions. Aquests han estat els temes que han centrat la reunió de veïns que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al Centre Cívic de Rocafonda. Un projecte emmarcat en el projecte 'l'Alcalde als Barris'. Un centenar de veïns s'han reunit per exposar les seves preocupacions al govern de la ciutat. Alguns d'ells han demanat menys policia i més iniciatives de cohesió social, però tots han coincidit a l'hora de parlar de la inseguretat que es respira al barri.

"Sobretot ens preocupa la delinqüència, en tots els sentits i les ocupacions"

"Estem molt preocupats per la seguretat dels nens i també per la nostra. Un barri com Rocafonda sempre està ple de gent, però no ens hi sentim segurs."

"Hi ha molt malestar, atracaments, cremes de cotxes, detencions, apunyalaments al carrer..i sí, l'alcalde es queixa que no hi ha Mossos d'Esquadra, però els Mossos no ho arreglen tot. És un problema de fons, si aquesta gent no treballa, si no se'ls dona recursos, se'ls dona més educació...això està perdut. Hi ha una paraula que ho resumeix tot, això s'ha convertit en un gueto"

Per la seva banda, l'alcalde David Bote, ha transmès als veïns que mantindrà l'aposta per augmentar la seguretat al barri

"És una prioritat del nostre govern, així ho demostren les accions que estem fent: l'increment de pressupost de Policia Local, el retorn dels serenos o la implementació de càmeres de seguretat. Crec que són accions per demostrar que també ens preocupa, per estar al costat de la gent. També hem volgut transmetre que hi ha altres accions de caràcter social que també són necessàries per anar millorant la qualitat dels nostres barris"

Membres del Sindicat d'Habitatge de Mataró també han assistit a l'acte per demanar negociar amb l'alcalde el futur de l'escola Menéndez i Pelayo.