Iniciatives ciutadanes proveeixen material sanitari

Aconseguir que tothom tingui mascareta i que el personal sanitari pugui treballar en les millors condicions possibles. Aquestes premisses s’han convertit en norma per molts mataronins, que, en allò que poden, estan ajudant a proveir de materials al personal sanitari i a totes aquelles persones que ho necessitin. Una d’aquestes iniciatives la porten un grup de maresmencs que estan creant protectors amb impressores en 3D. Gràcies a la seva pròpia inversió i donacions han pogut comprar 3 impressores que creen aquest material que va destinat a l’Hospital de Mataró, així com a una dotzena d'entitats, com CAPs, clíniques, Hospitals o particulars. Qui vulgui col·laborar-hi, ho pot fer a través del seu correu electrònic, 3droombarcelona@gmail.com.

Una altra idea ha sorgit de l’empresa Güell Consulting, on des de la marca OpenTiendas han creat, també en impressió 3D, unes peces que redueixen el risc de contagi. Risc que pot sortir, per exemple, quan s’obre una porta o es pitja el botó de l’ascensor.

I finalment, una tercera iniciativa és la de la Marta Ros. Des del taller Sis Didals, situat al carrer Argentona, està col·laborant de dilluns a divendres amb empreses que els han encarregat la confecció de mascaretes. Els caps de setmana tampoc paren, ja que en segueixen fent per tot aquell que les necessiti.

L’emprenedoria i la voluntat de ser partícip i útil durant la crisi del coronavirus s’està convertint en un dels pilars de molts mataronins i maresmencs.