Inici d'hivern amb pocs casos de grip a Mataró

grip

Tot i el creixement de consultes per forts constipats aquest any, encara no es pot parlar d’epidèmia de grip a la ciutat de Mataró. Així ho ha confirmat el Centre d’Atenció Primària (CAP) La Gatassa que ha assegurat que per l’època en què ens trobem els casos detectats són baixos. Segons les xifres comparades amb l’any passat, la doctora Paola Gutierrez creu que aquesta campanya és bona, tot i que hi ha casos aïllats, com ha explicat a Mataró Audiovisual la infermera Assumpta Güell del mateix centre de salut.  

Des dels centres sanitaris faciliten una llista de recomanacions generals ja no tant per la grip sinó per evitar el contagi de qualsevol constipat. El més important és que tothom s’hidrati bé i tingui cura de no guardar mocadors usats sinó llençar-los a la brossa per no contaminar als més propers. Güell també alerta que s’ha de posar en valor el fet de rentar-se les mans més sovint.

La campanya de vacunació de la grip també és important per a un grup concret de persones de les que ja se n’informa des dels CAPs. No és efectiva al 100 per cent, diuen, però l’eficàcia és molt elevada i des dels centres de salut en continuen fent màxima difusió perquè la població sàpiga les dates en què té lloc.

Informa: M.Gómez/ M.Castilla/ L.Fernández