Inici de curs atípic: entrades esglaonades, recorreguts i grups bombolla

Tret de sortida al curs escolar 2020-2021. Aquest matí, nens i nenes han entrat a les aules per primera vegada aquest mes de setembre. Alguns feia sis mesos que no hi anaven, altres, els més petits, s’estrenaven a l’escola. Tots però, estan obligats a seguir els protocols establerts als centres educatius per evitar l’expansió i contagi del coronavirus. A l’Escola Pia Santa Anna hi ha hagut nervis del primer dia, l’emoció de trobar-se amb els amics i també alguns plors.  Una entrada que ha estat esglaonada per franges horàries i repartida entre les dues portes que té el centre d’infantil d’aquesta escola.

A secundària la situació ha estat la mateixa. A l’institut Thos i Codina ho tenien tot a punt des de primera hora per fer entrar als seus alumnes repartits entre les portes d’accés al centre. Ells han hagut de seguir els recorreguts corresponents, per colors i cursos,  fins a reunir els grups bombolla al pati.

Les famílies ja fa dies que han rebut consells i consignes per part dels centres educatius. La principal demanda és que no portin els nens a les escoles i instituts si tenen febre o presenten algun altre símptoma a la Covid-19. De totes maneres però, l’Escola Pia Santa Anna assegura prestar especial atenció als més petits i des del Thos i Codina s’ha demanat que els adolescents portin una mascareta de recanvi.

Més enllà de les presentacions habituals del primer dia d’escola, avui les grans protagonistes han estat les mesures sanitàries, els recorreguts, les separacions d’espais i les explicacions de canvis d’hàbits de cada centre educatiu. 

Informa: M.Gómez