Informació i consells de prevenció davant del Coronavirus

Coronavirus

El coronavirus ja ha arribat a molts llocs del món, entre ells Catalunya, després d’haver aparegut per primera vegada a la regió Xina de Wuhan. Un virus que no disposa a dia d’avui d’un tractament específic, tot i que els experts expliquen que s’hi està treballant. La taxa de mortalitat general és del 2,3%, amb especial incidència en les persones que ja compten amb patologies prèvies, una taxa només un punt per sobre a la de la grip. Els professionals asseguren que en la majoria dels casos els símptomes del Convid-2019 són similars als d'una grip. En els casos més greus, pot arribar a causar pneumònia o insuficiència renal. Ho ha explicat la doctora Pilar Barrufet, doctora de medicina interna de l’Hospital de Mataró.

El coronavirus es transmet per petites gotes de saliva que nosaltres expulsem a l’exterior quan tossim o esternudem. Aquestes gotes circulen a un màxim d’un metre de distància. També es pot transmetre a través de contactes amb superfícies que hagin estat contagiades pel virus. En aquest sentit i com a mesures preventives es recomana posar-se davant la boca la part interior del colze per tossir, fer servir mocadors d’un sol ús o rentar-se les mans amb freqüència.

També puntualitzen que les mascaretes no serveixen per evitar el contagi i que aquestes han de quedar limitades a totes aquelles persones que les necessitin, com ara professionals mèdics.

Informa: A.Gual