Informació i assessorament sobre el futur formatiu

“Trieu el camí que més us agradi, però no us quedeu quiets”. Aquest és el principal missatge que ha volgut transmetre en Hamza Driouich als alumnes que han assistit a l’acte inaugural de la Setmana de la Informació i Orientació Professional d’aquest 2018. A través de la seva història en Hamza ha volgut encoratjar a joves i grans a no rendir-se tot i les adversitats. El seu camí va ser el bàsquet el que el va fer canviar. Tal i com ell reconeix, abans que l’esport es creués en la seva vida, no li donava prou importància als estudis o a la seva gent. A través del bàsquet i dels valors que hi va aprendre va poder posar el focus en allò que li agrada. Tant és així que amb els anys no només ha acabat estudiant econòmiques a la universitat sinó que també és el responsable del “Projecte Hamza”. Un projecte a través del qual va poder apropar el bàsquet a nois i noies del Marroc, terra natal dels seus pares. Ara, poder explicar la seva història a les noves generacions l’omple d’orgull.

En el mateix sentit d’encoratjar als nois i noies s’ha expressat el regidor d’Educació de Mataró Miquel Àngel Vadell. Per ajudar-los a triar el camí que més els agradi, durant aquesta setmana tant l’Espai Gatassa com el TecnoCampus organitzen diversos tallers i sessions informatives sobre l’oferta formativa que hi ha a la ciutat.

Una Setmana de la Informació i Orientació Professional que va començar dissabte i que s'allargarà fins el proper dia 21 d'abril. Es tracta d'una iniciativa que pretén informar de tota la oferta educativa de Mataró i Maresme i oferir assessorament a joves estudiants, famílies, adults que vulguin estudiar o tècnics d'educació sobre les opcions en l'àmbit formatiu. 

Un dels errors que es comet a vegades és escollir els estudis sense informació suficient. D'entrada cal tenir clares totes les opcions, tenir en compte l'interès propi i ser realistes.

La 12ena Setmana de la Informació i l'Orientació Professional es desenvoluparà al Tecnocampus i a l'Espai Gatassa. Per participar en alguna de les activitats que es proposa en aquest programa, cal inscripció prèvia al web mataro.cat/siop.

 

Informa: S.Ruiz/ C.Sánchez