Incrementa l’entrada d’animals a l’SPAM després del confinament

Durant aquests tres mesos de confinament la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) ha vist reduïda l'entrada de gats i gossos, però també la sortida. Des del 13 de març fins ara, la balança ha estat equilibrada. Han arribat 310 animals i n'han sortit 309. Tot i això, Sílvia Serra, presidenta de l'SPAM, explica que amb la nova tornada a la normalitat el ritme, per desgràcia, torna a ser l'habitual. Ara mateix estan col·lapsats de cadells de gats i les recollides d'animals són diàries.

El centre ha estat tancat fins a mitjans de maig. Durant l’estat d’alarma només es donaven en adopció aquells animals que per prescripció veterinària es considerava que la seva estada a la protectora podia perjudicar a la seva salut, i s'entregaven a domicili. Des de principis de juny la protectora ja funciona amb normalitat amb l'excepció del voluntariat que es demana que vingui amb cita prèvia i amb grups reduïts. Des de l’SPAM també recomanen, tot i que no és obligatori, demanar cita prèvia per visitar el centre per adoptar.

A principis del confinament la protectora va rebre una allau de peticions d'adopció d'animals que l'SPAM va relacionar amb el fet que un dels pocs moviments permesos era la sortida per passejar les mascotes. De tota manera, les peticions no es van poder fer realitat per l’aturada de l’activitat.

Informa: J.Peñaranda

Tags: