Incertesa sobre la tornada dels alumnes a les aules

La generalitat encara no ha concretat si hi haurà tornada al centres educatius pels menors de 0 a 6 anys abans que acabi el curs o per aquells alumnes que aquest any faran la selectivitat i de ser així com es farà. Aquesta és una de les incògnites més immediates en relació amb l’alumnat i un dels dubtes que des de l’ajuntament encara no es pot resoldre, al no tenir directrius clares des del departament d’educació. Moltes famílies resten pendents de saber si aquesta tornada serà possible, per planificar com caldrà conciliar la feina amb la cura dels fills. El regidor d’educació, Miquel Àngel Vadell, explicava a micròfons de Mataró Audiovisual, que les converses amb Serveis Territorials són freqüents i que s’aniran adaptant al que es dictamini des de la Generalitat. To i així, considera que aquesta tornada a les aules serà complicada, ja que el curs acaba el 19 de juny i el canvis de fase es van endarrerint.

El regidor també es pronunciava sobre la llum verda als casals d’estiu que ha donat el govern de la Generalitat, que haurien de ser entre finals de juny i el mes de juliol. En aquest sentit, explica que el consistori posarà al servei de les entitats impulsores tots els recursos de seguretat i higiene que se’ls hi requereixin, però dubta sobre com s’aconseguirà fer complir les mesures de seguretat requerides als infants.

Pel que fa a l’inici del curs escolar 2020-21, explica que aquest, probablement, no es podrà fer amb tota normalitat i caldrà adaptar-lo a les peculiaritats i recursos de cada centre, així com a les directrius que arribin del Departament d'Educació.

Informa: A.Gual