Inaugurada oficialment la plaça del passatge Lluís Gallifa

Plaça Lluís Gallifa

Ahir al vespre va quedar oficialment inaugurada la plaça pública del costat del passatge Lluís Gallifa. Aquesta inauguració va posar fi a una reivindicació històrica per part de la ciutadania i del veïnat, que ahir va poder assistir a una festa amb música en directe, berenar i tallers de pintura per als més petits. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor d’Espais Públics, Equipaments Municipals i Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell. Múltiples veïns van assistir-hi i van celebrar l’urbanització de la plaça, que servirà a partir d’ara com a espai de joc i d’oci.

A la nova plaça s’han ampliat les voreres i s’han eliminat les barreres arquitectòniques. També s’ha millorat la il·luminació i s’ha col·locat arbrat i mobiliari urbà. Compta amb una zona de jocs infantils de més de 200 metres quadrats i amb un passeig en diagonal que facilita la connexió entre els carrers Castaños i Llauder. Part d’aquestes millores han estat proposades pels propis veïns, que hi han contribuït des de la seva experiència a peu de carrer.

La inversió ha estat d’uns 232.000 euros i ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona, dins del pla Xarxa de governs locals 2016-2019. La inauguració d’ahir posa fi a poc més de dos mesos d’obres, uns treballs que s’han dut a terme dins els terminis establerts.

 

Informa: L. Barroso