Homenatge a les Julianes i Sempronianes de la ciutat

La sala de plens de l'Ajuntament ha estat escenari aquest matí de la tradicional recepció a les Julianes i Sempronianes de la ciutat. Un homenatge que es fa cada any des del consistori mataroní a totes aquelles dones, noies o nenes que porten el nom de les Santes patrones de la ciutat. En total, aquest matí, s'hi han apropat 25 Julianes d'edats ben diverses, i una petita Clara Semproniana. A Mataró actualment, segons dades del padró municipal hi ha 80 Julianes i 2 persones que porten el nom de Semproniana com a primer nom. Les històries de perquè porten aquest nom són diverses, la majoria però es troben vinculades amb Les festes de Mataró i les seves patrones.

Totes les assistents han rebut de mans de l'alcalde i regidors representants de diverses formacions, un petit obsequi. Aquest any era el ventall dissenyat per Marga Cruz amb dibuixos de la Família Robafaves i altres figures de Les Santes.

Una recepció que ha començat puntualment a les 10 del matí. Tot seguit, a les 11, totes les assistents que han volgut han pogut acompanyar a les figures i autoritats, en la tradicional anada a la residència.

 

Informa: A.Gual/ J.Méndez