×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Homenatge als brigadistes internacionals morts a Mataró durant la Guerra Civil

Mataró ret homenatge, un any més, als Brigadistes Internacionals morts a la ciutat durant la Guerra Civil. Un homenatge que es va portar a terme aquest diumenge al cementiri dels Caputxins, on s'hi troba el panteó amb els cossos dels brigadistes que van perdre la vida a la ciutat. Un acte commemoratiu, impulsat pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró i que va aplegar a una seixantena de persones. L'acte es va fer coincidir amb el 87è aniversari de la proclamació de la Segona República. Així ho explica Ramón Morales, membre del grup organitzador, que també va aprofitar la jornada per criticar com es va fer la transició i reclamar que es compleixi la llei de la memòria històrica.

Tot seguit, i en el marc d'aquesta commemoració es va fer al Passeig Cabanelles una ofrena floral per recordar les víctimes del franquisme. També es va voler retre homenatge a Joan Peiró, polític i sindicalista mataroní, que va morir afusellat a mans de les autoritats franquistes el juliol de 1942. 

 

Informa: A.Gual