'Històries de vida' per homenatjar la gent gran de Rocafonda

L'associació de veïns de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix prepara el segon Homenatge a la Gent Gran. Hi partciparan 90 avis i àvies que han explicat les seves històries de vida parlant amb alumnes de Freta, Cinc Sénies i Àngela Bransuela.

Anna Maria Íñiguez i Roser Buisan, voluntàries de l'associació de veïns de Rocafonda, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Anna Maria Íñiguez i Roser Buisan, voluntàries de l'associació de veïns de Rocafonda, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

A la segona Gran Festa Homenatge a la Gent Gran de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí, Valldeix i El Palau s'hi han apuntat 90 avis i àvies, superant la seixantena de la primera edició. Són veïns i veïnes que van venir a viure a aquests barris i veïnats majoritàriament d'altres terres de l'estat, tot i que també n'hi ha de nascuts a Mataró. Les seves hsitòries queden recollides a les històries de vida que alumnes de Freta, Cinc Sénies i Àngela Bransuela han escrit després de parlar amb les persones grans.

ROSER BUISAN, voluntària associació de veïns
Expliquen allà on van néixer, el lloc d'on van venir o si són d'aquí. I llavors es fa una mica reduït perquè es pugui posar en el llibre. Però hi ha històries fantàstiques, fantàstiques. 

Cada persona té una història personal que alhora també és història del seu barri. 

ANNA MARIA ÍÑIGUEZ, voluntària associació de veïns
El llibret, qui el vulgui llegir, serà molt interessant per la història de Rocafonda, però de tot Mataró. Parla de millores, amb manifestacions. Una persona va explicar que van baixar cent dones i homes amb galledes amb aigua. I quan van arribar a l'Ajuntament van abocar l'aigua a l'Ajuntament. Volien reivindicar que no tenien aigua corrent als barris. 

El segon Homenatge a la Gent Gran tindrà lloc la tarda de dissabte 3 de juny a Can Noè i compatarà amb actuacions musicals, lectura de les històries de vida i un berenar.