Habilitat l'Espai Gatassa per a persones sense sostre

L'Espai Gatassa acollirà progressivament, a partir de demà, 48 sense sostre. Una mesura que es pren per evitar que aquestes persones sense llar contraguin la Covid-19. Aquest ja és el tercer centre que hi ha ara mateix a la ciutat. Mataró compta amb Can Soleret, el centre d'acollida municipal, que disposa de 21 places i Can Boet, un nou centre habilitat que s'ha vist desbordat i ara es resol amb l'Espai Gatassa. La Regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, ha explicat que l'espai s'ha habilitat amb el temps rècord d'una setmana, havent de fer una petita obra per posar en funcionament les dutxes.

Dins del centre d'acollida cal també prendre mesures de protecció entre els usuaris per prevenir el contagi del coronavirus. Santi de Arcos, coordinador Creu Roja Mataró, explica que, com ja s'està fent en altres centres, s'establiran grups per accedir als diferents espais o, per exemple, per fer la bugada. També es respectarà la distància de seguretat en tot moment i, com a última mesura recomanada pel Ministeri de Sanitat, es prendrà la temperatura corporal durant l'esmorzar, el dinar i el sopar.

De Arcos ha explicat que amb aquestes 48 noves places es donarà cobertura a totes les persones sense llar que tenen en seguiment Serveis Socials i Creu Roja. No descarta però que en un temps necessitin una ampliació, perquè assegura perquè aquest col·lectiu es mou amb molta facilitat entre ciutats. De Arcos ha volgut donar les gràcies a tots els voluntaris que es fan càrrec d'aquests centres que són, diu, qui fa possible tirar endavant aquests espais d'acollida.

Informa: J.Peñaranda