‘Gent del Port’, la nova sèrie del Port de Mataró i tvmataró

La coproducció busca descobrir històries, relats i peculiaritats del Port. Els capítols es començaran a emetre a partir del mes de setembre

'Gent del Port' és la nova sèrie documental i divulgativa del Port de Mataró i tvmataró. Una coproducció que busca descobrir històries, relats i peculiaritats del Port per posar en valor l’equipament i les persones que hi treballen i hi fan vida.

Es tracta de 12 capítols, d’entre vuit i deu minuts, que recullen les vivències de les diverses cares del port: la restauració, l’escola de vela, el club de rem, la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró (SPAS), l’Associació Posidònia 2021 i el seu projecte ‘Dofins del Maresme’, embarcacions com el Llaüt Sant Ramon o, fins i tot, el dia a dia d’un amarrista.

Margarita Díez, gerent Port de Mataró: “Que la gent conegui diferents maneres de conèixer el port des dels ulls dels seus personatges. Des de la gent que repara embarcacions, que ens expliquen com són els vaixells des de sota, que normalment és una visió que no tenim, fins a la vida d'un esportista de vela o rem, què és el que fan, com es preparen, el manteniment, les activitats subaquàtiques, etc.”

Pep Andreu, cap de continguts de tvmataró: “Gent del Port és un clar exponent de la nostra missió com a mitjà de comunicació públic i local que és, en primer lloc, informar, però també divulgar i entretenir i amb aquest 'Gent del Port' aconseguim les tres coses a la vegada.”

Núria Moreno, regidora de Promoció Econòmica: “A Mataró ja fa temps que hem fet una aposta pel mar i pel nostre litoral. Volem que es converteixi en un pol d'atracció turística del Mediterrani i fem un aposta perquè sigui un espai pel lleure, per passejar per fer esport i perquè hi hagi cultura.”

La sèrie ‘Gent del Port’ s’ha presentat aquest dissabte en el marc del Marina Day. L’emissió d’aquesta producció, realitzada per David Figueroa, es podrà veure per tvmataró a partir del mes de setembre.