Gairebé una vintena de morts per coronavirus a la residència Gatassa

El coronavirus ha provocat 19 morts a la residència de l’Avinguda Gatassa. Així ho ha pogut confirmar Mataró Audiovisual amb el Departament d’Afers Socials. D’aquesta gairebé vintena de defuncions, totes són casos confirmats per Covid-19. Unes dades que fins avui el Departament no ha fet publiques i que arriben després que a principis de setmana es comencessin a fer testos per saber quantes persones de la residència Gatassa, tant residents com personal laboral, tenen coronavirus. Aquestes proves han permès aïllar diverses persones amb possibles positius, a l’espera de confirmar a través d’una PCR que han contret la malaltia. De moment, però, Afers Socials no informa de quantes persones hi hauria aïllades en aquesta residència que gestiona la Generalitat a través de l’ICASS. Tot i això, sí que asseguren que aquest centre geriàtric permet aïllar bé tant els positius com els possibles positius per evitar el contacte amb altres residents i que compte amb recursos propis per donar assistència als malalts, més enllà del suport dels Centres d’Atenció Primària.

En aquest sentit,  recordem que ahir Bombers de la Generalitat van realitzar tasques d’aïllament de residents i de desinfecció del centre.

D’altra banda, des del Departament informen que, fins ahir, dos residents sans han optat per tornar a casa seva per passar el confinament. Seguint el protocol habitual, aquestes dues persones hauran d’estar aïllades 14 dies dins l’habitatge.

Unes dades que arriben després del canvi de criteri de la Generalitat a l’hora de comptabilitzar les morts per Covid-19 de Catalunya. Fins a principis d’aquesta setmana només es comptabilitzaven aquelles persones que havien mort als hospitals. Ara, però, també s’inclouen aquelles defuncions per coronavirus que s’hagin produït en residències (2.015), als domicilis (478) i en centres sociosanitaris (84). Amb el nou recompte, fins ahir van ser 7.576 les defuncions provocades per coronavirus a Catalunya.

 

Informa: S.Ruiz