Gairebé un miler d'estudiants han participat al programa de prevenció de l'assetjament escolar

Prop d’un miler d'estudiants han participat al programa de prevenció de l’assetjament escolar o “bullying” de la Policia Local en entorns educatius i xarxes socials des de març de 2016. El programa consisteix en xerrades d’una hora a càrrec de dos agents, que expliquen què és l’assetjament infantil, quines formes pot adoptar, quines conseqüències pot tenir i com actuar per evitar-ho. Les sessions es fan a demanda i l’objectiu és doble: per una banda, oferir a les possibles víctimes eines que els ajudin a afrontar i solucionar el problema; i, per l’altra, fer que els potencials autors d’aquests fets preguin consciència que realment estan assetjant a una persona, i de quins són els perjudicis i responsabilitat que poden tenir.

El “bullying” és una forma de maltractament físic, verbal o psicològic que es produeix de forma reiterada i al llarg del temps entre menors en edat escolar, i que es pot donar en qualsevol àmbit de relació personal, incloses les xarxes socials. Des de la Policia Local de Mataró s'utilitzen vídeos reals que els arriben a través de xarxes socials i que els poden ajudar a empatitzar amb les víctimes d'assetjament.

La iniciativa, que es va posar en marxa inicialment a petició dels equips infantils de la UD Cirera, s’ha consolidat i estès a altres entitats, escoles i instituts. Al llarg de 2016 el programa va comptar amb 440 participants en les 14 sessions impartides a cinc entitats i escoles; durant el 2017 es van fer tres xerrades per a 130 persones, i al llarg de 2018 s’han fet o estan programades 12 sessions per a més de 340 escolars de cinc centres educatius.